En sammenligning

Somme tider skal man sammenligne for at få øje på, hvor galt det står til

Politikernes udgangspunkt er forkert, men udbredt: For dem handler det om magt. Når "VI" har magten har "de andre" den ikke.
Det er da ikke "jer" og "dem" der skal have magten. Vi har haft parlamentarisme i 66 år og se en gang, hvordan det går!

Krag skabte Velfærdsstaten, Anker forsvarede den og kæmpede for den og alle andre har skidt deres arbejde en hatfuld. Se f.eks. bare i dag: SF ønsker en maksimumbetaling for et barn i SFO og Socialdemokratiet svarer, at SF må prioritere, underforstået, der er ikke penge til det hele.

ALTSÅ! Vi har haft 140 milliarder i overskud på betalingsbalancen i årevis. Mens Thorning var Statsminister tog Vestager til EU og FORHINDREDE Danmark i at opkræve 40 milliarder kr om året fra spekulanter og Fogh og Løkke har foræret vores elite 150.000.000.000.kr. 150 milliarder kr.

- Og så kan socialdemokratiet desværre ikke finde penge til en øvre grænse på SFO.

Nu er det altså ikke sjovt længere, nu må det holde op!
Politikerne tænker på magt og alle vi andre savner Velfærdsstaten.


HVOR galt det egentligt er fat, kan man se i en sammenligning mellem velfærdsstaten og noget der skete for ikke så mange år siden.
Knud Heinesen sagde dengang, at man kunne se afgrunden. Det havde nemlig været voldsomt dyrt at udrulle Velfærdsstaten, men det blev så godt, at folk stadig drømmer om den.
Det var Ankers indsats der forhindrede en statsbankerot.

I 2008 havde vi en omfattende, økonomisk krise i den vestlige verden. Danske Bank havde selv lånt 33 gange så mange penge ud, som de selv havde og lige pludselig manglede de 100 milliarder kr. ATP stillede vores pensionsformue til rådighed for Danske Bank for at undgå, at den krakkede.
Politikerne blev nervøse for, at det kunne ske og lavede en bankgaranti til alle danskere. Den bankgaranti var på over 3.000 milliarder kr. og vi havde kun ca. 105 milliarder i kassen. Hvis folk var begyndt at tage penge ud af bankerne, ville landet gå fallit, men det vidste vi ikke.

Det, jeg mener, er, at i 1970 satsede politikerne, fordi de ville skabe et altomfattende Velfærdssystem for os alle sammen.

I 2008 satsede politikerne for at redde en BANK!

 
 

Har du allerede sendt din støtte fra en af de andre sider? Så behøver du ikke at gøre det igen!

#

Støt Borgertingets arbejde! Det er dyrt og der er ikke andre indtægter end frivillige bidrag.

Store så vel som små beløb vil blive modtaget med taknemmelighed.

Sparekassen Djursland konto 9388 0001426311


Hver en øre bliver brugt på at gøre Borgertinget bedre kendt.Dete domæne bruger cookies. Klikker du videre, accepterer du brugen. En cookie er en programstump som hjælper netop DIG med at få den bedste betjening her. Den kan ikke bruges selvstændigt.

Godkend