Demokrati

Vi SKAL da have demokrati - ikke?

Det er en almindelig misforståelse, at vi har demokrati. Det har vi ikke, vi har derimod parlamentarisme og det har vi haft siden 1953. Dengang slap Enevælden sit sidste, faste greb. Nu er der gået 66 år og nu vil vi gerne have demokrati. Det har vist sig, at parlamentarismen er alt for dyr for os

 

Selv om vi ikke kan definere begrebet demokrati, ved vi godt, hvad det er. Det vil sige, at vi godt kan diskutere styreformen, men indholdet ligger fast. Demokrati betyder folkestyre og det er ikke plads til frie fortolkninger af, hvad det er. Ordet er umisforståeligt.

 

Der er gjort mange forsøg på at slippe uden om demokrati ved at forsøge at lægge fortolkninger ind. F.eks. har jeg set, at der skulle være ”en ny forståelse af, hvad demokrati er” og at vi har demokrati, fordi vi vælger vores politikere ved direkte valg. Det er ikke tilfældet og det er kun den politiske top og den økonomiske elite der har glæde af, at vi tror, vi har demokrati.


Vi må holde fast i, at begrebet demokrati er uforanderligt.

 

Det er ikke et demokrati, fordi lederne vælges ved direkte valg. Faktisk SPÆRRER det for demokratiet. Direkte valg af lederne indebærer en reel risiko for, at særlige interesser bliver tilgodeset på bekostning af helheden og det er præcis det, der sker, når der dannes politiske partier.

 

Vi skal i stedet vælge enkeltpersoner til at sidde i Folketinget. Det skal så være ud fra de evner, den viden og den livsbaggrund, de har og de må ikke organisere sig i grupper. Det kan vi ikke helt undgå, at de gør alligevel og derfor skal vi have Borgertinget, hvor folk bliver udtrukket til deltagelse og, hvor der er en hurtig gennemstrømning af medlemmer.

 

Folketinget skal så lovgive ud fra bedste evne i stedet for, som i dag, ud fra størst mulig egeninteresse og den blandede, tilfældige skare i Borgertinget, skal derefter vurdere lovforslagene i en konstant dialog mellem de to kamre.

 

Det har ikke et sekund været meningen, at vi skulle have demokrati i Danmark og resultatet er også, at næsten al vores værdiskabelse ender hos en lille, meget rig gruppe på bekostning af resten af befolkningen. I de senere år har den endda været så grådig, at vi knap nok har råd til at drive samfundet.

 

Har du allerede sendt din støtte fra en af de andre sider? Så behøver du ikke at gøre det igen!#

Støt Borgertingets arbejde! Det er dyrt og der er ikke andre indtægter end frivillige bidrag.

Store så vel som små beløb vil blive modtaget med taknemmelighed.

Sparekassen Djursland konto 9388 0001426311


Hver en øre bliver brugt på at gøre Borgertinget bedre kendt.

Copyright @ All Rights Reserved

Dete domæne bruger cookies. Klikker du videre, accepterer du brugen. En cookie er en programstump som hjælper netop DIG med at få den bedste betjening her. Den kan ikke bruges selvstændigt.

Godkend