Bankerne

BANKERNE


Vi skal have en lovgivning der regulerer bankerne, sikrer en ordentlig beskatning og adskiller realkreditten, spekulation i værdipairer og almindelige bankforretninger.


Nationalbanken har eneret på at trykke penge. De overvåger en masse forskellige ting for at sikre, at vi har en lav inflation og den rigtige pengemængde i samfundet.


Desværre laver de private banker OGSÅ penge. De producerer alle de digitale penge og når f.eks. Danske Bank udlåner 1 million kr. ”laver ” de dem bare. Bankerne ”laver” også penge, når vi bruger vores Dankort.


Bankerne øger pengemængden med ca. 80 milliarder kr. om året som de især investerer i ejendomme i vores største byer. Det driver huspriserne op og indirekte trækker det kapital væk fra de mindre byer og yderområder. Samtlige finanskriser er skabt af bankerne og ofte bliver regningen tørret af på os.


I 2007 orienterede den russiske centralbank regeringen om, at der foregik hvidvask i Danske Banks filial i Estland. Regeringen orienterede Finanstilsynet og de orienterede Danske Bank. På det tidspunkt sad en økonomiprofessor som direktør i Finanstilsynet, men han flyttede over i Finansiel Stabilitet i 2008 og ind kom Ulrik Nødgaard. Han blev i Finanstilsynet i 7 år og så sprang han direkte til en stilling i Finansrådet, forresten med en bemærkning om, at det var det, han hele tiden havde ønsket sig.


I 2013 blev Finanstilsynet advaret IGEN. Denne advarsel kom fra et stort, internationalt advokatkontor i London. Vi ved, at advarslen landede på erhvervsministerens bord og det må have været mens enten Annette Wilhelmsen eller Sass Larsen var minister.

Advarslen blev igen ignoreret.


Da regeringen skiftede udnævnte Troels Lund Poulsen fhv. direktør i Nykredit Bank Jesper Berg og efter ham blev Henrik Ramlau-Hansen udnævnt. Henrik Ramlau-Hansen kom direkte fra en stilling som finansdirektør i Danske Bank.


Nu skrev Berlingske om sagen og Danske Bank bad det advokatkontor, det var storkunde hos om at lave en undersøgelse om, om ledelsen kunne bebrejdes noget. Advokatkontoret svarede, at det ikke var ledelsens skyld.


Finanstilsynet lukkede en stribe vekselkontorer der ikke havde styr på hvidvaskreglerne og en brugtvognsforhandler fik en både på 30.000 kr. fordi han havde modtaget kontanter ved køb af en bil.

I samme periode gav Finanstilsynet Danske Bank 8 påbud og 8 påtaler.


Da hvidvasken endelig stoppede, blev den sidste bankdirektør afløst af en uafhængig ekspert, hvis karriere ikke kunne blive skadet af at genere Danske Bank.


IGEN en løgn:

Lige pludselig var politikerne meget vrede på Danske Bank. Der blev udarbejdet en ny vejledning til bankerne og nu skulle Danske Bank LOVE SKRIFTLIGT, at de ville overholde loven! Politikerne fra hele Folketinget besluttede at give Finanstilsynets folk lønforhøjelse og Henrik Jarlov sagde, at det ville være umuligt at finde ud af, hvad der var sket. Han udtalte, at det ville koste milliarder af kroner at undersøge.


Nu har politikerne alligevel sat en undersøgelse i gang, men de kan bare læse Berlingskes artikler, hvis de vil vide, hvad der foregik. Undersøgelsen er en afledningsmanøvre, en løgn for at overbevise os om, at de er uskyldige, at det er ingens skyld, at man ikke kan straffe banken og at man ikke kan lovgive sig ud af den slags problemer.

Copyright @ All Rights Reserved