Skat på spekulation

Vi kunne have masser af penge

I 2010 rejste daværende økonomiminister Margrethe Vestager til Bruxelles med det formål at forhindre den danske stat i at opkræve, hvad der i dag svarer til 43 milliarder kr hvert år. I EU var de endelig blevet enige om, at man godt kunne opkræve en skat på 1 tusindedel af værdien af det, spekulanterne handlede værdipapirer for, men det lykkedes Margrethe Vestager at forpurre det.


Der spekuleres for enorme summer hvert eneste sekund. Langt det meste er automatiske handler og de har til formål at tjene penge, intet andet. Bankerne tjener godt på det. På al mulig anden handel er der en afgift på 25% (moms) men der er slet ingen afgift på spekulation, kun spekulanterne og bankerne tjener på det.


Der er afgift på værdipapirhandel i England og i Schweiz. I England er afgiften på 0,5% og havde vi den samme afgift i Danmark, ville det indbringe staten over 200 milliarder kr hvert år.


Det er desværre slet ikke på den politiske dagsorden.


Det er parlamentarisme i praksis. Hver hypper deres egne kartofler og ingen tænker på helheden. De radikales manøvre koster os mellem 43 og 200 milliarder kr om året.

Vi står overfor enorme investeringer for at opfylde CO2-målene. Hvem tror DU kommer til at betale - og hvordan? Velfærdssamfundet er allerede hårdt presset.

Skal vi lade de rige beholde pengene eller skal vi have demokrati?

 
 

Har du allerede sendt din støtte fra en af de andre sider? Så behøver du ikke at gøre det igen!

#

Støt Borgertingets arbejde! Det er dyrt og der er ikke andre indtægter end frivillige bidrag.

Store så vel som små beløb vil blive modtaget med taknemmelighed.

Sparekassen Djursland konto 9388 0001426311


Hver en øre bliver brugt på at gøre Borgertinget bedre kendt.Dete domæne bruger cookies. Klikker du videre, accepterer du brugen. En cookie er en programstump som hjælper netop DIG med at få den bedste betjening her. Den kan ikke bruges selvstændigt.

Godkend